27 juni 2024

Brinnande hjärtan ....tillsammans med de brinnande nationella.

Idag åker Anna till Ubon. Jag åker 31 Juli. Vi gläds över vårt hemmaår 2023-2024. Tack alla kära pionjär-missions-vänner att vi fått pulsera med er i Kyrkan-med-dess-Mission från hemma-horisontens perspektiv Vi är tacksamma för gemenskap och uppmuntran tillsammans med er alla i församlingar och hemmen i Sverige. Orden i Rom 1:11-12 gäller: ".... tillsammans har vi hämtat uppmuntran ur vår gemensamma tro...".

Gott att "... Guds nådegåva flammar upp igen.... Gud har inte gett oss modlöshetens ande, utan kraftens, kärlekens och självbehärskningens Ande." 

Vi alla behöver dessa dagar ha brinnande hjärtan. Jag var på Nyhem förra veckan och det var mycket bra. Teamat var:


Tillsammans med varandra och med Jesus så: "Vem kan göra er något ont om ni brinner för det goda?" 1 Petr 3:13

Vi hade i söndags en underbar gudstjänst i Betel på Klädesholmen. Under gudstjänsten fick Linda Östman en välsignad dikt som hon frimodigt delade med sig.

Nu bygger vi vidare på pionjärarbetet i Ubon-Pakse. Följ oss. Tacksamma för förbön och stöd för utbyggnaden av en större öppen plats mitt i samhället. Tack ni som är med. Mer material och utrustning behövs för att allt skall fungera. Tack ..... ni som kan kommer med! 

Vi är tacksamma för samarbetet med i ett kreativt och växande arbete för att hjälpa ungdomar att utvecklas även de som sitter i ungdomsfängelset (under 18 år) i Ubon. En man som själv suttit många år i fängelse brinner för att hjälpa de som nu sitter där ... och ger dem råd hur man skall komma tillbaka in i samhället. Bakning, musik och samtal ..... är de vanligaste aktiviteterna vi har med dem i fängelset.













Önskar er alla en underbar sommar. 
Ingvar & Anna

18 juni 2024

Tacksamhet

Nu har jag varit hemma i Sverige i drygt ett år med ett avbrott på 3 månader under slutet av 2023.

Ingvar och jag har haft glädjen att få träffa väldigt många av er. Vi har mött så mycket värme, kärlek och omsorg. Ni har skämt bort oss i era hem. Lagat den bästa maten. Vi har delat våra berättelser med varandra. Vi har blivit så mycket rikare i vårt minnes bibliotek av människoöden. Endel har gett oss förtroendet att låna fyrhjulingar och vi har utforskat nejden under vårens vackraste tid. 

                                     



Ibland har vi kommit hem lastade med frysta bär eller svamp, eller med kläder utvalda med kärlek. Och en ny bibel som jag fick från Vänersborgs Baptist församling.

En del har bäddat med de vackraste lakanen andra har upplåtit hela hus för oss...... Ja ni har skämt bort oss, och det har betytt så mycket för oss. Andra värmde upp poolen till 29 grader bara för att vi badkrukor skulle våga oss i. 

Vi har också försökt att besöka f.d. kollegor och äldre Guds tjänare som har betytt mycket för oss i vårt liv och andra som vi upplevt behövt lite uppmuntran. Det har blivit många goda möten.

Och så inte minst familjen och alla barnbarn vi har fått krama och umgås med. Läsa läxor och spela spel. Alla fina måltider vi haft tillsammans och de dagliga fika pauserna med samtal om små och stora ting. All omsorg runt ikring våra liv i stort och smått.

Älskade vänner och familj: Ni har fyllt hjärte-tanken. 

Tack Jesus för all obegränsad tid att äta av ordet i vårt lilla hus på denna stilla plats. Det har fyllt min ande med även mer hunger efter sanningen.

Jag tänker tillbaka på detta året med stor TACKSAMHET!

Men vi har också tagit del av den andliga nöden för vårt land, brottningskampen som finns i församlingarna. Längtan efter väckelse. 

Om det blir som planerat så åker jag tillbaka till Thailand den 27 juni. Landar i Ubon den 28.e

Ingvar åker tillbaka till Thailand en 31 juli. 

Tre av våra närmaste medarbetare kommer till Sverige i september 2024.

Pastor Boy, lovsång/musik ledare Art i Streams of Grace Church Ubon och Fang som är projekt ansvarig för Child Safe. Vi hoppas det ska bli tre värdefulla veckor för dem, där våra stödjande församlingar och sponsorer får en möjlighet att bygga relationer med dem som representerar vårt arbete i Thailand.                                              

                               








08 juni 2024

Ensamhet - egna beslut

                   

Faktum är att många i sin fattigdom, ensamhet och brustenhet inte vågar fråga någon om råd. Man är rädd att bli ännu mer utnyttjad och "ratad". Rädd att va kreativ. Så man tar i hemlighet egna beslut. Tar  "dåliga" lån. Eller tror det blir bättre om man byter man/fru. Men då kommer  barnen alltid i kläm. Blir övergivna. I Thailand och Laos vill en "ny" familj inte ha barn med från tidigare relationer. Då måste ´mormor´ ta hand om barnbarnen. 

Vi hjälper många som inte vet vem deras pappa är. Hos oss möts de av välkomnande och trots fattigdom, ensamhet och stora behov blir de bekräftade, kan samtala om sin situation och hitta kompisar med liknande berättelser. 

  ".....många goda rådgivare ger seger." Ords 16:6b        "Där samråd saknas slår planerna fel, med många rådgivare lyckas de".  Ords 15:22

Child Safe och Streams of Grace jobbar hårt med att hjälpa ensamma att inte ta snabba och ogenomtänkta beslut.

                                                                                              










 Några nycklar:

1. Att vi finns bland folket. Vi välkomnar dem till våra mötesplatser-mitt-i-samhället, och besöker dem i deras egen hemmiljö.  

2. Vi lyssnar som syskon, utan att döma dem. De känner sig redan "dömda" och behöver nu agape-kärleken.

3. Vi inbjuder Jesus att bli deras ".... underbar i Råd, Mäktig Gud, Evig Far, Fridsfurste".

Fler och fler kommer och testar om de trots allt duger. 

För 2 dagar sedan hade vi en härlig ¨Sillens Dag¨ 2024 här på Klädesholmen. Betelförsamlingen och Child Safe arrangerade en äggost försäljning som gick till Child Safes arbete. Toppen. * 31 äggostar (=372 portioner) tog snabbt slut och Child Safe fick en välbehövligt tillskott i kassan. Nu når vi fler och fler barn och tonåringar. *) TACK till alla underbara vänner som ställde upp och gjorde äggostar och generöst gav till försäljningen. TACK till alla som ställde upp runt försäljningen likaså! Vad skulle vi gjort utan er! 

Andliga föräldrar behövs idag som kan va med, som kan lyssna och som inbjuder Jesus in i "såren".                                                                                             

                                                                                                                       








... kära ni alla i Betel som ställde upp. Ni är fantastiska.

Vi plus många uppmuntras av gudstjänster som sänds ut via fb och YouTube. 

                                 Live - Streams Of Grace Church Ubonratchathani 

https://www.facebook.com/profile.php?id=100067651458573
                             

Vi gläds för personal och voluntärer som jobbar hårt på att göra iordning de 2 nya rummen vi nu hyr. En plats mitt-i-samhället att ge och ta emot goda råd.


Ha en välsignad helg.