21 augusti 2024

"Gå in och värm dig i kyrkan".

Min upplevelse i livet är att var jag än är, behöver jag en kristen familjegemenskap. Detta vittnesbörd av Linda Berling är mycket starkt: 

Jag och mina kompisar skulle gå med i en Vietnamdemonstration i Uppsala. Jag stod och väntade på dem utanför en kyrka när jag plötsligt hörde en röst som sa ”Gå in och värm dig i kyrkan”.

”Aldrig i livet att jag går in i kyrkan” svarade jag högt och argt. 

Men det var som om jag drogs in. Dagen efter följde jag med några på ett väckelsemöte. Där blev jag frälst.

Linda upplevde värmen där inne och jobbar nu med stor iver att välkomna andra in i värmen.

Jag är tacksam för allt gott jag fick som barn med mig från värmen i Töftedals Missionshus i Dalsland, även om jag inte förstod allt och ..... sov under många möten.  

Vi jobbar nu målmedvetet här i Ubon-Pakse på att välkomna människor som behöver kristen familje-gemenskap. Många här lever där hemma i trasiga familjerelationer och Streams of Grace blir en underbar levande och kärleksfull familj.  

           

Att låsa in sig i sin egen värld är farlig. Vi behöver varandra för att bli hjälpta och för att kunna hjälpa andra. Vi behöver rådgivare. "Där det inte finns något råd faller folken: men i mängden av rådgivande finns trygghet". Ordspråksboken 11:14-15

Det bästa i livet är att våga bli del av en levande biblisk församlingsgemenskap.

Apg 3:20   "och tider av nytt liv (vederkvickelse, få vila ut) kommer från Herrens ansikte och han sände ......Jesus.

Vi kan tycka: "Jag är inte bra nog för att gå till en kyrka" eller "De som är där är inte bra nog". Men vi alla duger i den Bibliska församlingsgemenskapen. Ingen församling är perfekt, men den pulser Jesu närvaro och blir vår andliga familj.

".....på alla sätt växa upp till honom som är huvudet, Kristus. Av honom fogas hela kroppen samman och hålls ihop genom det stöd som varje led ger, med den kraft som är fördelad åt varje enskild del. Så får kroppen sin tillväxt och bygger upp sig själv i kärlek. Ef 4:15-16

Gå in och värm dig i den kristna gemenskapen. Jesus är där med sin himmelska Agape-kärlek och där finns Guds Öppen Himmel.  

Ingvar (Fred)











12 augusti 2024

".... behöver en väg".

I en del kulturer visar de fattiga och sjuka tydligt att man lider. Men i andra kulturer är det inte så. Man ler och säger: "Allt är bra". Vi jobbar medvetet att i Guds närhet blir "Brustna" Människor upprättade. (Hurting people restored). Orden i sången: Pioneer av Rick Pino ringer i mig

                      ".... those who come after you ---- will need the road."

Det känns som många här just nu ropar efter livets väg. 

Vi har haft en mycket givande fre-lör-sön. I lördags kom mer än 40 barn + en del vuxna. Igår söndag kom mer än 130 personer.

Tack ni som har varit med i Steg 1 av tillbyggnaden. Välkommen ni som vill va med i Steg 2 som gäller utrustning, fönster på övervåningen osv.   Totalt  31 800 kr.

Lägger på några kort. 

Ha en bra vecka.



















 Du är inbjuden att delta i Steg 2 i vårt Utvidgningsprojekt.
Skriv i meddelanderutan "Steg 2"
God Bless.

04 augusti 2024

Hemma igen efter ett bra hemmaår

Tack alla ni vi mötte under vårt hemma-år 2023-2024. Gott att möta er alla. I onsdags åkte jag (Ingvar) bil till Göteborg. tåg till Köpenhamn och flyg till Ubon via Dubai och Bangkok. Kom fram i torsdags 17:15. 

Uppmuntande att va tillbaka i Ubon och denna fre-lör-sön möta alla gamla och nya vänner, både barn och vuxna. Vi har nu större lokaler som gör att fler kan va med. Tack ni som är med och gör detta möjligt. Lägger på några bilder... som talar mer än 1000 ord.

























Hälsningar Ingvar(Fred)