04 oktober 2008

Wall Street, Main Street och bakgatorna.

De som agerar på världens marknadsgata Nr 1 ”The Wall Street” påverkar hela världen. Den sista veckans dramatik har också inkluderat vanliga människor på "The Main Street". Vi som lever på ”The Main Street” påverkar också i vår tur andra, även de som lever på ”bakgatorna”. Ingen lever längre för sig själv. Alla påverkar vi varandra mer och mer, också de på andra sidan jorden.

Dagens globala kriser kan skrämma oss. Hur skall detta gå? Hur skall jag överleva? Ingen av oss vill ha kriser, men när de kommer har vi 3 val:
a) Att fly.
b) Att kämpa emot.
c) Att öppna sig och gå till roten.
Att våga öppna sig och tillsammans med Jesus och andra människor ta itu med det som skapar problem är enda lösningen för oss själva, vår närmiljö och de marginaliserade, även de på andra sidan jorden. Ett lexikon säger: ”Bail Out” betyder: komma till undsättning, lösa ut anhållen person genom att betala borgen.

Här i Chiang Mai finns många på bakgatorna som väntar på sin ”Bail Out”. Om 11 dagar skall jag till Indien. Där finns många fler. Jesus har redan ordnat vår "Bail Out". Vårt uppdrag är nu att tala om detta för alla människor. Ingvar