27 januari 2009

Uppdatering tisdag

Nu har jag precis pratat med Mamma och jag har SMSat med Ruth under natten (deras natt).  Mamma har kunnat sova och nu sover Ruth.  I e.m. kommer Barbro Emilsson vara med pappa, så att Ruth och Mamma kan umgås lite.  (De har ju inte träffats på ett och ett halvt år, tror jag det är nu!) 

Pappa har två frakturer på bäckenet som är stabila. Han har också en fraktur över tandraden som behöver opereras om ett par dagar.  Mamma säger att han inte är lika svullen i ansiktet idag, men folk som kommer på besök tycker ändå det ser hemskt ut.  Idag är den tredje dagen och idag säger läkarna att huvudet är som mest svullet, men alla värdena är bra.   Ni kan få be att pappa kan ha "tålamod" att ligga i sängen. Han försöker dra ut slangarna och tycker det är väldigt frustrerande att ligga still. Han har också haft väldigt ont.  De håller doserna på smärtstillande låga, så att de kan ha koll på neurologstatus.

När jag ringde hade lastbilschauffören precis varit där.  Han berättade vad som hade hänt och det hjälpte pappa att kunna minnas vad som hände.  Det var bilköer i korsningen.  Lastbilschauffören hade girat eftersom bilen framför tvärnitat. Därför körde pappa rakt in i lastbilen.  Pappa bad om förlåtelse för att han kört in i lastbilen! :) Chauffören är rätt skakis, eftersom det i Thailand alltid är det största fordonets fel.  Han hade hel försäkring och därför så kommer inte bara pappas försäkring betala kostnaderna.

Det är väl senaste nytt från Ramsjukhuset i Chiang Mai.  Tack alla som ber.
Kram från Mariam