03 maj 2009

Gå UT för att komma IN.

För oss här i Chiang Mai har denna helg varit full av att nå UT för att komma IN i olika samhällsgrupper. På fredag en samling på engelska. Det var på The WELL – en samling om utveckling av personalvård. På lördag en samling bland Lahu folket, på Lahu. Det var Watsa (hon jobbar på vårt kontor) och hennes man som hade invigning av sitt nya hus. I dag på förmiddag en Thai gudstjänst på Thai. Idag på eftermiddag en Khmu gudstjänst, mest på Khmu, ett folkslag i Thailand, men flest i Laos. Inte kan jag alla dessa språken, men det finns tolkar. Och ….. Guds agape-kärlek och ”God Bless You” förstår alla.
I morse läste vi 2 positiva artiklar i DN och Svenska Dagbladet om 18.000 i JESUS fest i Stockholm.
Jag har upptäckt att andra folkgrupper – är ju inte farliga. Också, att när kristna a) är aktiva i sin lokala församling och b) är aktiva i sin närmiljö c) är de också mer positiva och aktiva i global Mission.
Efter denna helg njuter jag av att vara UT-sänd för att komma IN i olika samhällen och folkgrupper. Vilket rikt liv att inte fastna i en institution, utan att pulsera med Jesus-liv, mitt i samhället bland olika folkgrupper. Ingvar