21 juli 2009

Små steg - jättekliv

12 människor har satt sina fötter på månen. För 40 år och 1 dag sedan var Niel Armstrong först då han från Stillhetens Hav sa: That`s one small step for a man, one giant leap for mankind. (Ett litet steg för en människa, ett jättekliv för mänskligheten). Visst kan man ifrågasätta om dyr rymdforskningen är befogad, medan många miljoner människor är undernärda och ropar efter hjälp med livetsets grundbehov?

Vi märker en sak denna gång vi är i Sverige: ”Svensson” söker upplevelser och att ”upplevelser” säljer. Idag blåser det här på Klädesholmen och det är inte så många båtar där ute på sjön, som vill uppleva havet. Det kanske kan bli för mycket upplevelser?

Niel Armstrongs ord ringer i mig. Inte med tanke på månen, utan med tanke på att själv ta små steg mot andra människor, som lever i en helt annan ”värld” här på jorden. Att tjäna i mission är verkligen: ”Själv ta små steg, som gör att många andra kan ta jättekliv."

Det finns nog ingen större positiv upplevelse i livet än att målmedvetet själv ta sina små steg mot andra, men som innebär att andra kan ta jättekliv. Och dessa upplevelser kan det verkligen inte bli för mycket av. Ingvar