25 oktober 2009

Vädret

Tyfonen Lupid på väg in mot Taiwan gjorde 23e oktober en U-sväng och vi fick bara "vanligt” regn. Detta med väder och klimatförändringar är nu aktuellare än vanligt. Olika platser har utan tvekan olika klimat, som påverkar oss. Detta gäller också det andliga klimatet. Inte skall man skylla på klimatförändringar och vädret ”i ur och skur” men ….. att vara klädd för att passar olika väderleksklimat, även för de andliga, är ett måste.

För 2½ år sedan stod Missions Centrat i Litoushan färdigt, men myndigheterna gav inte, av olika orsaker, tillstånd att använda byggnaden. Ledarna i systerkyrka här på Taiwan (China Holiness Church) med Pastor Timothy i spetsen gav inte upp. De förstod att det rörde sig om andliga saker. De fick dessa 2½ åren 5 avslag (av olika skäl) men nu i måndags 091019 kom tillståndet. Församlingsrörelsen är nu överlyckliga och hoppas inom 1-2 månader färdigställa byggnaden. 2 Församlingar skall också använda den som deras möteslokal. Men Mission hamnar i centrum.
Lärdomen vi hade idag på Mission Sunday 2009 med var: Ge inte upp i MISSION. Ett nytt klimat är på väg. Tyfonen kan göra en U-sväng. Om inte, klär vi oss så vi kan jobba vidare också i tuffa andliga klimat. Ingvar