02 mars 2010

Från ‘’svin-stian till att bli omsluten i pappas famn’’

Tillsammans med några i teamet har vi just spenderat 2 dagar med undervisning och betjäning av en härlig gruppmänniskor, från 3-4 folkgrupper, men majoriteten från ett folk som utgör stor del av byggnads- och nattklubbsarbetarna i norra Thailand.


När den förlorade sonen kom närmare hemmet, så sprang pappan sin son till mötes och kramade om honom, trots att sonen säkerligen var en stinkbomb efter svin-stia och en lång vandring. Vilken härlig bild av Far, som målas upp i Lukas 15.

Den här gruppen av nya lärjungar som knappt har kommit ur sina svin-stie-kläder, men de liksom den förlorade sonen plötsligt beslutar sig för att återvända hem, hungrande efter pappas famn och törstiga på sann kärlek och att bli accepterade, dessa fick verkligen ett möte med Gud. Det var ett kungligt mottagande, det var party med tårar och förkrosselse och en överväldigande Guds närvaro. Sina gris-stie kläder blev kvar vid korset, nya vita kläder kunde skönjas genom ögon med nytt hopp och ljus. Försoning är ljuvlig!! Det här är en dag som de troligtvis aldrig glömmer för de har mött och förenats med Far genom Jesus den Älskade och korset.

Det här är ett grisigt jobb men väldigt roligt!

Kram Anna