17 april 2010

Marginaler är bra att ha.

Vem kunde tänka sig att en vulkan på Island plötsligt kunde stänga alla Europas flygplatser. Vad kan hända? Svaret är: Massa konstiga saker.

Vi all behöver därför Marginaler, en plan B och Gud för att inte bli paralyserade eller få panik. Att planera med goda marginaler och en plan B är inte fel eller oandligt. Lite ”luft” i programmet är guld värt och hälsosamt.

Förstås skall vi inte gå omkring med rädsla och se alla möjliga tänkbara katastrofer över allt. Inte heller ramla i andra diket och bli likgiltiga.
Det är en utmaning för oss att våga ha marginaler, ha en plan B och inte minst ha med oss Guds Ande och Guds frid när vi skall resa. Något oväntat kan hända och då är det så enormt skönt att kunna vila i ”marginalerna”, kunna ta en annan väg och ta emot tröst och styrka från Gud. I missionsarbetet händer ofta att det blir tvärstopp eller förändringar. Men Hans vägar är högre än våra vägar och …… de fungerar, även om vi först kan bli förtvivlade när vår resplan A inte blir som vi tänkte oss. Ingvar