24 november 2011

....hitta glädjen i BanGLADesh.

Vi fick just nu Veckobrev Nr. 36 från EFK i Sverige. Och efter att själva jobbat i det landet över 13 år, är det uppmuntrande att läsa vad Thorine berättar:

På gång i världen med EFK.....
I skrivande stund befinner jag mej i Dhaka, Bangladesh, för att besöka en av våra partners i landet, World Concern Bangladesh(WCB). Än en gång slår det mig, vilka fantastiska människor Evangeliska Frikyrkan har hittat att samarbeta med!


Vi har de senaste dagarna suttit och utvärderat historien, det pågående arbete och planerat för framtiden. Det har varit så otroligt berikande samtal. Vad har vi gjort som varit bra? Vad behöver vi göra annorlunda? Hur kan vi på bästa sätt göra skillnad för fattiga människor i Bangladesh?

Här på plats i WCB finns kunskap, drömmar, verktyg och passion. Vi från Sverige kan bidra med stöd på olika sätt, med bön, med uppmuntran, med gemensam reflektion och fortbildning genom vårt regionkontor, och med ekonomiska resurser.

Här ser ni Fatema, och en av hennes döttrar. Hon är en av de kvinnor som finns med i WCBs arbete bland kvinnliga entreprenörer i Dhaka. Genom hjälp med att spara och låna pengar får dessa kvinnor chans att gå loss med sin företagsamhet, med den överlevnadsförmåga och det driv de har,
och kan få en inkomst.

En ny utveckling av det arbetet är att också ge utbildning inom flera områden som kvinnorna efterfrågat, t ex vatten och hälsa, hiv/aids, demokrati, gott ledarskap osv. En av dem mest angelägna frågorna man vill lära sej mer om är hur man skyddar och bevakar sina döttrars olika behov.

Fatema är glad och stolt över sina tre döttrar, och satsar hårt på att de alla ska gå i skola och lära sej mer om sitt egenvärde på olika sätt. Jag är tacksam över att ha fått möta henne idag, och glad och stolt över att vi som församlingar får chans att jobba vidare tillsammans med World Concern Bangladesh. Bed för deras ledare, Prodip D., som gör ett enormt arbete, och bed för Owe A. som är EFKs förlängda arm i Bangladesh. Varm hälsning från Thorine

Gläder mig för alla Bengaler och utlänningar, som hittar glädjen i Gud och i detta överbefolkade land BanGLADesh. Ingvar