05 december 2011

Fars Dag & Burma

Idag har vi Fars dag här i Thailand, som också är Kungens födelsedag. Han fyller i år jämnt: 7:e cykeln (= 7 x 12 år = 84 år). Vi alla i Thailand ber för Kungen. Han är älskad och en bra nationens Fader. http://www.bangkokpost.com/breakingnews/269338/king-calls-for-unity-to-tackle-floods

Thailand behöver fäder. I vissa kulturer har man dåliga erfarenheter av sin egen biologiske pappa och har svårt att be bönen ”Fader Vår….”. Man förstår inte jämförelsen: Gud och en god Pappa. Men i Guds rike är Pappa Gud verkligen en god pappa och det finns många goda fäder, som kan visa oss vägen. Denna enkla clipart talar starkt till mig: Igår i kyrkan stod vi pappor upp och …… pastorn bad för oss. Vi var många som kände att Gud kallade oss att stå upp som goda Fäder och andliga Pappor. Också som andliga Morfar och Farfar.



Idag läste vi före vårt EFK fika, Jesu ord både på svenska och på engelska: ”Jag skall inte lämna er faderlösa, jag skall komma till er. I will not leave you orphans. I will come to you. (Joh 14:18). Denna advent kommer han till oss och vi behöver inte vara faderlösa. Underbart.

Lennart B. som är lärare på missionskolan i Örebro är här och har ett stort hjärta för Burma. Idag hade vi en speciell Burmasamling då han berättade om sina upplevelser med Burmeser i Sverige, Thailand och Burma. Intressant.



Detta är en Pappa från Burma med sin dotter i Sverige.





Burma har välsignat oss med många underbara människor. Hur kan vi välsigna Burma?


Ingvar