17 december 2011

I Mondolkiri


I torsdags lämnade vi den vindlösa staden Chiang Mai och kom igår till den blåsiga landsbygdsstaden Mondolkiri, längst Ho Chi Minh leden, vid gränsen till Vietnam. Det är enormt vackert här …. och vi njuter av blåsten.

När vi i föregår landade i Phnom Penh mötte oss Marianne & Bror och tog oss till Marias lägenhet. Trevligt att möta dem.
Vi bodde en natt över hos Maria F. Trevligt att möta henne.
I går kom vi hit till Mariam med familj, och först var det 3 års födelsekalas för Mika. Trevligt att va med Mariam med familj igen.

Idag var vi på en julfest här för alla kristna i stan. Trevligt att va med de lokala. Många ungdomar och Mariam sa: Många är inte kristna…. än. Alla verkade stortrivas. En kristen ledare (Barnabas M) vara där som vi delvis jobbade med för 20 år sedan. En målsättning jag har är: Bäst att skiljas som vänner. En vacker dag möts man igen.

I det lokalkulturella samhället betyder storfamiljen – enormt mycket. Att blanda ihop familj, arbete och tron ….. är positivt, ja en fördel. Bra för Mariam & Phil att också då och då ha delar av sin storfamilj här.

I det Globalkulturella samhället sköter man sig själv. Man skall själv va stark, ja stå på egna ben.


Evangelium hjälper oss var vi än är att kunna va oss själva + höra ihop på samma gång.

I morse kom pojkarna in till oss. Trevligt. Ingvar