29 april 2012

Gnosjöandan + kristen tro = Stefan & Barbro

Igår hade vi avsked för Stefan, Barbro, Daniel och Samuel. De lämnar Chiang Mai i juni. Vi är tacksamma att Stefan kommer att jobba vidare för Asien året ut, från Sverige.

Hur många människor de har mött och på olika sätt ”välsignat”, dessa 10 år, är omöjligt att svara på. Det är många …. många i flera länder. En del av dem mötte vi i lördag på TLF.

Fam. Emilssons har delat med sig av en äkta Gnosjöandan och ett äkta Kristet liv. Stefan kommer från Rydaholm (6 mil fr Gnosjö) och Barbro från Haparanda. Det säga: Gnosjö med omnejd är ett framgångsrikt småföretagarområde. I vidare bemärkelse används uttrycket Gnosjöandan för att beskriva driftighet, småföretagande och informella nätverk. Regionen har historiskt haft rika sociala nätverk, bland annat ett stort antal frikyrkor och starka nykterhets- och idrottsrörelser.

När man skall säga ”hej då” märker man att man har gett mycket av sig själv till människor i nöd. Man har planterat in något av värde i människor som känt sig värdelösa. Att inplantera och ”Impart” Guds Riket …. ger både:

a) omedelbara resultat.
b) Men också långsiktiga reslutat. Ett såningsarbete, som växer upp och bär frukt även efter man lämnat.
Det de har gett har skapat en framtid och ett hopp, samtidigt som många av oss, kommer att sakna Fam. Emilssons mycket. Ingvar