26 juli 2012

110722, Bibliska Värderingar & Minoriteter

120722 tittade Anna och jag på http://www.svtplay.se/minneskonsert-for-offren-i-oslo-och-utoya (det går bara att se detta 3 dagar till) och vi blev berörda. Berörda av händelsen 110722 på Utöya,
men också hur Norge har hanterat denna tragedin. 120722 gjorde Haddy N`jie en mycket fin insats. Anna och jag satt mest tysta och …. berördes.


Norge testades som Freds-pris-nation. De har demonstrerade fred och kärlek mycket konkret och bra.

Vi kommer ofta till krisområden och vi ser hur katastrofer skakar om folk och länder. Men mitt i alla tuffa uppgifterna att bearbeta och återuppbygga, ser vi att Bibliska värderingar fungerar bäst. Genom bön och Guds hjälp får man hopp för att …. ”We will overcome….”

Jag ser mer och mer Bibliska värderingar i samhället både i kristider också i icke kristider. Det sägs inte alltid att de kommer från Bibeln, att de är Jesu ord men vi som läser bibeln ser varifrån dessa sanningar kommer. Tro, Hopp och Kärlek fungerar... alltid.

Åter har minoriteter aktualiseras. Nu i Assam i Indien. Guds kärlek omsluter också minoriteter och de marginaliserade. Vi som mission jobbar mycket med att vara de svagas vän så de får hjälp att gå vidare och växa, utan att ta till vapen. Ingvar