12 december 2012

121212 och Ubon

Denna morgon för 39 år sedan (12e dec 1973) lämnade vi Gorakhpur i Indien och började vår resa österut med tåg-buss-båt till Dhaka, Bangladesh. Vi visste inte vad som väntade oss. Sedan dess har jag varje år denna dag tänkt på:

a) Hebr 12:12 ”Styrk därför kraftlösa händer och svaga knän….”
b) Minnet av Hillevi och Cris Begg som omkom i en trafikolycka i Jugoslavien samma dag vi lämnade Gorakhpur och hennes föräldrar Evert & Svea E.

Idag har Anna och jag tillsammans med Mats-Peter R. kommit hit till Ubon Ratchatani i östra Thailand för att rekognoserings om eventuellt ny församlingsplantering i detta onådda område: Issan. Att jobba med utveckling av GRUNDA församlingar och TRÄNA ledare är utan tvekan det bästa jag vet.

Till helgen är vi i Hat Yai och Songkhla i Sydthailand där det blir församlings besök, projekt besök och ett pastors seminarie i syd. Uppdraget är att vara Pastorer för Pastorer och deras fruar och … att ge dem en stor portion uppmuntran.

Inför varje nytt uppdrag undrar jag alltid: Hur skall detta gå, men ……steg för steg så öppnar Gud dörrar in i familjer, in i samhället, in i församlingar och inte minst …. in i människors hjärtan.

I morse när vi skulle åka från Chiang Mai mötte vi Boråsfödde Erik Klar. Han skulle idag till Sydthailand där han leder ett nytt arbete. Uppdraget nu är att utveckla CPM (Church Planting Movement = Församlingsplanterings rörelser):
  • Go - not just come.
  • Everybody - not just some.
  • Make trainers - not just church members
Visst behövs det församlingsplantering som leder till bra och stora kristna institutioner, men detta går sakta och är dyrt. Skörden är stor och vi behöver nu församlingsplantering som multiplicerar sig mitt i samhället lättare än stora institutioner gör. Vi inriktar oss nu mer på att vara en CPM.

Så ons-tors är vi i östra Thailand.
Fre-lör-sön-mån är vi i södra Thailand.


Bed för Ubon denna dag: 121212. Ingvar