24 februari 2014

Idag jublar vi: Celebration Together.

                                        
I ett pionjärarbete på en ny plats söker man alltid efter nycklar till människors hjärtan. Och dessa nycklar kan vara svåra att hitta. De är oftast väl gömda. Vår stora fråga sedan 1 okt 2013 har varit: Vilka är nycklarna till de moderna stadsborna i Ubon? Jag kallar dem Global Cultural People.
´
Vi uppfattar att många av stans 300 000 människor söker Gud, men de har svårt att passa in i de små församlingarna som nu finns i stan. Man känner sig inte (av olika orsaker) god nog (not good enought). 
I december såg vi en bra belägen restaurang, som lyste upp. Detta är en Marriage Hall. som används vid bröllopsmiddagar för upp mot 300 personer. Namnet är Blessing (Välsignelse). När man säger på Thai: "Gud välsigne dig" använder man delvis detta ord.
Vi tyckte: Detta passar bra. Vi åkte ditt, men ack ack ack .... hyran för en söndag eftermiddag var för hög. Vi bad och letade vidare i Hotell och i olika byggnader. Men ingen plats verkade öppen och lämplig.
För en vecka sedan åkte vi tillbaka till "Välsignelse" restaurangen. Ägaren var nu helpositiv. Hyran var lägre än andra platser och idag blev det klart att vi under våren har 4 Celebration Together där på söndag eftermiddagarna 23:e mars, 27:e april, 25:e maj och 22:e juni.
Dessa samlingar kommer att blir "sökarvänliga" där vem som helst i samhället kan komma in och känna sig hemma. Det blir mycket lovsång och ..... vardagsnär levande och "färsk" bibelundervisning. Målet är inte att bara vi skall hitta nyckeln, utan att alla församlingarna i stan skall göra det och att det skall bli en Församlings-Planterings-Rörelse i Ubon. Ingvar