25 april 2014

Många olika Ethnos (folkslag)

Förr var befolkningen (över hela vår jorden) mer mono etnisk. Men nu finns alla folkslag snart över allt i en "salig" blanding. Detta är en utmaning för en ort i Sverige, lika väl som för en ort här i Isaan och i södrar Laos. Som missionär jobbar vi med olika folkslag, olika Ethnos (= race, tribe, nation, people group.) Några punkter att komma ihåg:
 
1. Alla ethnos (folkgrupper) har samma värde  var vi än bor. Vi har inget mandat att devaluera någon folkgrupp.
2. Älska alla med hjärtat. Då först kan vi kommunicera över gränser, cross-cultural.  
3. Tala med hjärtat. Hjärtat talar tydligare än ord.
4. Ge aldrig upp med någon människa eller folkgrupp. Förkastelse är mycket destruktiv.
5. Vi kan leva tillsammans i harmoni. Alla kan vi berika varandra och i Guds församling kan vi uppleva glädjen och se verkligheten i att vi alla är syskon.

Idag på Centrat läste vi Ordspråksboken 4:20-23 och vi påmindes att: "... tag vara på mina ord ..... bevara dem i ditt hjärta ... liv .... läkedom .... bevara ditt hjärta ... ty från det utgår livet."
 
Vi har haft en värdefull vecka med besök.  Mycket trevligt att ha Stefan & Barbro E. hos oss 3 dagar. Vi åkte bl.a. ut till en nystartad församling. Uppmuntrande och Utmanande.

 
 
Josefin F. besökte oss också från Chiang Mai och vi kunde samtala om många viktiga steg framåt för östra Thailand och södra Laos.



Ingvar