26 juli 2014

Staket. Vad är de bra för?"

Vårt staket (mot väster) började få mossa. Men träkvaliten är OK så jag och Ben har nu tvättat och spikat det. Och nu målar vi det vitt.

Vad är då staket bra för? Jag ställde frågan vid kvällsmaten igår och Ben och Anna hade goda argument vad staket/gränser är bra för. En av dem var: När det finns ett staket förstår folk vad gränsen går, även om man kan hoppa över det eller gå in via grinden, som inte har någon grind.
Visst hade det varit lätt om vi inte behövde några staket, murar, häckar och lås. Att alla kunde gå vart man ville och använda/bruka det man behövde. Men vi inser snabbt att vi behöver hälsosamma och fredliga gränser i denna vår värld. Guds Ord och Guds Helige Ande är den bästa hjälp vi kan få så vi kan leva tillsammans med andra i fred och frid. Och Jesus själv säger: Jag är dörren. Med Jesus som "Dörren" kan vi gå ut och gå in och finna "bete" och skydd. Och ... vi kan leva med öppna och hälsosamma gränser. 

Häromdagen hade vi Mongoliet missionärer på besök. I förregår besökte oss Nepal missionärer. Trevligt. Och till veckan åker vi till Missionärskonfensen.
 
Ett missionsuppdrag just nu är att be för Muslimvärlden. Den Muslimska månaden Ramadan pågår till den 28e juli. Min erfarenhet är att under denna månad ..... ökar spänningarna mellan och runt Muslimerna.  

Be för fredliga gränser runt Israel.

Corrie ten Boom säger: "Prayer is the key for the day; the lock for the night". Ingvar