17 juli 2014

Tillverka ...... .inte bekymmer

Vi trivs med att vara i Sverige hos familjen, vänner och församlingar. Ja vi har 2 hem. Båda hemma i Ubon och hemma i Bleket känns lika mycket hemma. Vår Friggebod fungerar toppenbra och nu har vi en veranda. 

De första flytten som missionärer mellan länder och kulturer kändes dramatiska. Man fick kulturchock ..... åt båda hållen. Även om vi fortfarande får kulturchocker varar de inte så länge. Inte för att vi lättare anpassar oss, utan för att vi känner Guds kraft att bearbeta dem.  

Ordet som Anna delade 12e juli har talat till mig. "...ger säd för att så och bröd för att äta, så skall det vara med ordet som går ut ifrån min mun". Jes 55:10-11. En jordbrukare tar först undan säden som han skall så och sedan blir resten till mat. Inte tvärtom. Guds ord är också 1) att ge vidare 2) för oss själva. Då multipliceras det. 

Idag var det bön i Betel. Denna onsdags-kvälls-"kraftkälla"-i-Betel är fantastisk. Idag läste vi också från Matteus 6 om Gör dig inte bekymmer. 4 ggr återkom orden. Detta Ord blev levande och uppmanade oss: Tillverka inte bekymmer. Ingvar