20 augusti 2014

Rivstartar

Vi har fått en good start på hösten, och om den ska bli en bild av hur det kommande året kommer att se ut så blir det intensivt. Så det gäller att hålla ande-själ och kropp i trim för att hänga med.
Vi lever i ett större sammanhang och det gäller att vi hänger med vad som händer inom Guds församling i Ubon/Isaan. Nyheter når oss om skörde glädje på olika platser. Vår nationella pionjär arbetare Wilawan rapporterar tillväxt, och på lördag ska vi vara med henne i BungMaleang tillsammans med missions teamet som är här på besök från Taiwan. Just nu är de påväg tillbaka från en outreach i en mindre stad i närheten.
På fredag den 22a samlar vi 20-talet församlingsplanterare för en dag av nätverkande, uppmuntran, undervisning, delgivning och förbön. Det blir vår första av månatliga samlingar.
Men det är också kamp, bed gärna för de få ledare som finns att de ska kunna stå raka i stormen av olika angrepp.
I fredags var jag i Khon Kaen hos Nampu en organisation som ger stöd åt unga gravida flickor. Det skulle behövas liknande arbeten i varje stad i Isaan. Men också förebyggande verksamhet som är ett närliggande område till ''Barnens rätt till trygghet/skydd i samhället.'' Här är skyddet mycket dåligt.
Mariam och barnen, Mika och Jakob var också med oss några dagar och det var förstås riktigt härligt.
Kram Anna