28 januari 2015

Ett SKEENDE, ett MOMENTUM, en RÖRELSE och en BESÖKELSETID.

Jag har tuggat på några andligt besläktade ord under en tid, som också är relaterade till arbetet vi står i Ubon i Thailand och Pakse i Laos.

Orden  ett SKEENDE, ett MOMENTUM, en RÖRELSE  och en BESÖKELSETID.
Av alla dessa skulle jag vilja använda ordet ett skeende med ett momentum. Som om att surfa på vågen och man råkar vara positionerad på just rätt plats för att vara i den snabba rörelsen framåt som en ’’surge’’ . Skulle man svänga av eller på något sätt sakta in så förloras den drivande  kraften och det som gör att allt får en skjuts framåt.

Sedan vi hade bestämt oss att flytta från Chiang Mai till Ubon har vi kännt att vi är i ett skede som har ett momentum. Vi använder de gåvor Gud har gett oss, en av de gåvorna är vår ålder    ;-). Det  låter väldigt osvenskt och dessutom otrendigt. Vår ålder innebär i Thailand, förtroende och man vågar bygga en relation. Vi ser hur Gud maximerar gåvorna. Det ligger en favör över vandringen. Saker och ting läggs till rätta, kopplingar med rätt personer och nätverk och mycket bara händer.
Jag kan inte säga att det varit smärt fritt och utan andlig kamp. Vi ber mycket. Vi får hela tiden vara på vår vakt för  ’det rytande lejonet’ finns där hela tiden. Man släpper inte sitt vapen, man vakar och gör de man ska. Samtidigt.  Men trots det är det ett momentum och man vet i sitt inre att det är NU det gäller, ett KAIROS tid för Isaan.
Folk säger hur kan ni jobba så hårt, så  fort, för fort...... JO för att det finns en rörelse som inte vi har satt igång utan Gud. Vi har bara gjort oss tillgängliga.
Det har funnits flera faktorer som har frestat oss att tappa fokuset och det skulle genast ta oss ur detta momentum eller skeende. Så vi ropar ofta till Gud : Vi behöver din NÅD!
Havererade relationer, splittrad församling, olyckliga beslut, en kille ramla av scenen och bröt nacken(som sedan blev hel mirakulöst efter 2 röntgen bevis), en familj i bilolycka med just deras viktiga redskap - musikinstrument som förstördes. En ung familj där kvinnan var ny kristen och hennes man  mördades. Listan på attacker runt den lilla kristna befolkningen är lång....... men mitt i detta  ser vi att Gud går fram människor kommer till tro lätt vi kallar det för BESÖKELSETID för Ubon.
Tack för era förböner.
Kram Anna