24 april 2015

No1.Jag styrks.No2 De nykristna styrks.

I pionjärarbete vet man aldrig hur många som kommer. En del säger Nej men kommer. Andra säger Ja, men kommer inte.

Igår hade vi nätverks samling för de som jobbar med Barn. Gruppen blev liten pga att helt plötsligt var många upptagna. Men samlingen var givande.
Idag hade vi pionjärarbetarsamling. Dubbelt så många kom. 
Finns det något härligare än att möta de som jobbar med nya församlingar? Trots att de nykristna inte alltid ”sköter sig”.

Idag stannade vi inför att vi som budbärare är på samma gång både ”Får” och ”Herdar”. Vi är ett ”Guds Barn” samtidigt som vi är ”Ledare” som många ser upp till och på olika sätt följer.

I Bangladesh tar det tid att se folk säga Ja till Jesus. Men sedan är det lättare med lärjungaskapet. I Thailand kan man lätt säga Ja, men sedan svårare att bli en lärjunge. En del är t.o.m. den först tiden är både kristen och buddist. Dagens fråga var hur vi bäst hjälper de nya att växa i sin tro?

Guds ords betydelse kom fram. Att vi själva "äter” Guds ord så vi kan förmedla färsk andlig mat. Men också att vi litar på att de nykristna kan själva "äta" Guds Ord. Trots att endel inte har råd att köpa glasögen. Några evangelsiter berättar att de kopiera bibel sidorna till större format eller och de ger folk förstorningsglas så att de kan läsa. I pionjärarbetare måste man va kreativa. Den här bilden talade till oss idag. 
Vi själva behöver omfamnans av Guds Ord. Vi räknar också med att de nykristna omfamnans av Guds Ord.

Dessa skor har redan "gått" ut till många nya onådda områden. Vart är dessa skor på väg denna helgen?  
Ingvar