12 maj 2015

Från rännstenen till Jesus och nu med Jesus till Isaan

Vi jobbar i ett land som har en hieriarkalist struktur i så väl samhälle som i församlingar. En konsekvens vi ser och brottas med är att ingen känner sig duglig att leda, ingen kan bli använd av Gud med sina gåvor etc. om man inte också matchar dem med en högre utbildning eller Bibelskola, eller med en hög ålder.Är man dessutom kvinna så är det så gott som kört. Detta utesluter en massa människor att kunna vara lärljungar och höra och göra det vi är kallade att göra.
                                           
Genom Tree of Life har vi fått upprätta det som var trasigt, bygga upp och utrusta och till sist peppa våra medvandrare att höra och göra. En del av dessa processer har tagit flera år, Den som har varit med längst och från 'scratch' från en mycket trasig barndom, med en mamma som valde att lämna verkligheten, och en far som avsade sig familjen för munkväsendet. En broder som förgrep sig på henne i åratal och en man som var en våldsam alkoholist. Under åratal var hon slav i ett rikemans hem. Sen blev hon en kristen. Blev allt bra? Det tog henne 10 år innan hon kände av Guds kärlek för första gången. Men hon började en vandring och Gud plockade ihop hennes liv bit för bit, bit för bit. Vad hon lärt sig genom att höra och lyda idag är något som hon är skickliggjord att hjälpa andra med.

Lampuang och jag har arbetat tillsammans med massor av trasiga männsikor som vandrat igenom vårt hem i Chiang Mai. Men också genom helande grupper i Tree of Life.
Hon blev änka för några månader sedan. Nu tar Lampuang nästa steg. Hon flyttar till Isaan.
                                        
Till Trakanphuetphon som ligger 45 km från Ubon. Varför? för det har Gud visat henne.
Hon har inga garantier för arbete. Men Gud har lovat att försörja henne. Hade jag inte följt henne under många år skulle jag sagt: Men Lampuang, du lämnar de jobb du har och du har inga garantier i Isaan. Men jag vet att hon säger: Har Gud sagt något, är det bäst att lyda.

Tänk om vi alla gjorde vad Gud säger till oss. Kanske skulle mycket vara annorlunda i världen idag.
Jag beundrar hennes mod.

Vill du vara med att stötta henne ekonomiskt, så kan du kontakta Daniel Råsberg på EFK och/eller oss.    Kram     Anna

PS. Jag har Lampuangs tillåtelse att dela hennes livs berättelse.