24 maj 2015

Idag Pingstdagen;Församlingens födelsedag.Idag är det Pingstdagen, den helgdag som Hjälparen Den Helige Ande blev utgjuten och som oftast kallas "kyrkans födelsedag".

Hur firar man då Pingst? Under Julen och Påsken har vi många omkring-saker: Gran, julkappar, påskägg, smällare osv. Men på Pingst har vi inga omkring-saker. Centrum blir då tydligare:  

       ”Men när den Helige Ande kommer över er, skall ni få kraft......” Apg 1:8a

Ja, Den Helige Ande (hjälparen behöver vi varje dag, ja hela livet i alla livets situationer. 

CSC Barnskyddsprojektet i Ubon-Pakse hade en bra dag i fredags i förskolan Prakittikun. Alla (barn-ungdomar-vuxna) är tacksamma att det nu växer fram hjälpmedel för dem att motverka övergrepp och våldtäkter.
 
Vi hade 2 bra dagar på Juniper Tree tillsammans med Covenant Foundation. 28 år sedan startades denna organisation i Hat Yai som nu innehåller 8 organisationer, 6 församlingar och omkring 20 arbetstillstånd för utlänningar. Dr Krassanai är vid gott mod.

Underbart när församlingar i huvudstaden växer och ..... pulserar ut i landet. Idag hade vi en uppmuntrande gudstjänst här i Bangkok i församlingen Living Streams.

En fin Thailänds familj stoppade oss efter kyrkan. Pon och Nam hjälpte vi for 15 år sedan i en stad utanför Bangkok. Nu är de en lycklig aktiv kristen familj.
Kok som vi följt sedan hon var en tonårsflicka ... kom också fram. Hon är nu 3 barn mamma och gift med lovsångsledaren Metha. 


Spännande när man ser hur Den Helige Ande är en underbar hjälpare. Och när man möter människor efter många år..... så har de växt i sin tro.

Så åker i morgon till Sverige 

Vi planerar att va i Sverige. 26e maj till 13e juli för Anna och 21e juli för Ingvar.
Vi är med under Midsommarveckan på   Torp                      mån-tis-ons-tors
                                                              på   Dalagården          fre-lör-sön.
Vi skall besöka några församlingar men annars blir vi mest i Bleket. Välkomna att hälsa på oss.  Hoppas möta dig.

Pingsthälsningar från Ingvar och Anna i Bangkok