18 oktober 2015

Kan man va 50-50?

Genom Guds Ord och vårt väckelse arv har vi en förståelse att omvändelsen till att följa Jesus är från natt till dag. På knä inför Gud inbjöd vi Jesus in i våra liv och det blev en hjärtats totala Helomvändelse. Vi gjorde en:
                                                  
Det gamla blev history och med stor glädje ville vi inte ha något med det det att göra.  
Här i Isaan är vi många lokala pastorer, evangelister och församlings-grundar-missionärer som brottas med att det är många som vill inbjuda Jesus i sina liv
men
  • De nyomvända har svårt att lämna Buddhism/spiritism. Man vill först (ett par år eller så) var 50-50. (50% kristna och 50% buddister/spiritister).
  • De har svårt att bli trogna i församlingen.
Jag vill inte gå in teologisk på detta, men jag vill uppmuntra er att be för oss som jobbar med nya församlingar här i Isaan. Det verkar som de som blir kristna i Chiang Mai och Bangkok har en större grad av förståelse att man kan bara ha en religion. Antingen är jag för Jesus eller är jag mot Jesus.

Vi predikar tydligt hela Guds Ord och inbjuder Den Heliga Ande att verka men ändå ..... har en del nykristen svårt att inte då och då gå till Templet eller göra spiritistiska ritualer under deras första 1 eller 2 år som kristna. 

Har vi överflödande nådstor nog för att även dessa skall bli högt älskade och växa i sin kristna tro? Och även om vi evangelister, pastorer och missionärer har stor nåd, kanske de nykristna själva inte har nåd med sig själva. Man känner sig inte god nog. 

Bed för de nykristna och de nya församlingarna i Ubon-Pakse, angående de som är 50-50 människor. Ingvar