22 november 2015

"Se nu är den rätta tiden...."

Vi människor är olika.
  • En del av oss lever i ”den-gamla-goda-tiden”. Och man låter den styra oss även i vad vi tänker och gör idag. Ja  .... allt var bättre förr.
  • En del av oss lever sig in i sina drömmar och visioner till den grad att när man talar vet andra inte vad som är verklighet och vad som är visioner. Allt blir bättre bara man man ändra på saker och ting.
  • En del av oss lever i nuet. En fara är att man kan leva så i nuet att .... man inte bryr sig om något. Man bli 100% layback. Det ordnar sig.
Bibeln talar mycket om NU. (En svensk bibel NU = 1200 gånger. En engelsk bibel Now = 2150 gånger.) 
Visst skall vi inte glömma alla lärdomar (learning experinces) vi fått under vägen. Visst skall vi ha visioner och drömmar. Guds Rike växer. Vi är nu ett 40 tal missionärer och barn på en EFK Missionärs Retreat här på Juniper Tree. Och vi alla har många drömmar och visioner.

Igår kom det till mig: Mitt i allt som hänt och allt vi tror skall hända har vi förmånen att lever i NUet så att Guds härlighet och Guds närvaro kan fylla oss och den ”värld” vi lever i. Vi kan lägga allt vid korset och få Guds och människors förlåtelse. Gud är ju här.

Bli inte hemmablinda idag ...... trots...  trots ..... trots november mörkret. ”Se nu är den rätta tiden...” Ingvar