23 april 2016

Vem stal deras Will-Power?

Här i Ubon-Pakse möter vi många som tappat sin egen-vilja, sin vilje-styrka. De har ingen egen Will Power kvar. 
Frågan man får är: Vem tog den?

Vissa saker i livet har ingen lätt och entydig förklaring, men det ser ut som många blev bestulna på sin egen viljestyrka när de blev utsatta för övergrepp som barn och tonåringar. I sin hjälplöshet, såg de bara en väg: Att kaputelera för någon äldres vilja. Man blev "slavar” under någon annans vilja. Man blev också tvingad att lova att aldrig säga något till någon om vad som hänt/händer dem.
 
I våra 3 projekt hjälper vi människor på olika sätt genom att

...så man kan bygga upp sin egen fria vilja. När man nu vill bli fri från slaveri under satan är det viktigt att man ger dem tid att bygga upp sitt självförtroende. Sin egen Will-Power. Tyvärr kan man som ivrig ledare i kyrkan/organisation gå för snabbt. Man kan bli så ivrig att ... man glömmer ge dem Time Out. Ge dem tid att bygga upp sin egen viljestyrka.

Gud tvingar ingen mot sin fria vilja. Han inbjuder oss att upptäcka Hans goda vilja för oss. 
Och när vi med vår egen fri vilja väljer att följa Guds perfekta vilja så upptäcker vi att vår fria vilja och Guds perfekta vilja .... stämmer mycket bra ihop. Vi blir fria människor och kan tjäna Gud och människor i frihet.

Vi har människor som vi hjälper på centrat och ute på stan, som är så förslavade att de inte vågar visa sitt ansikte. Vi hör mångas berättelser, men ... jag har aldrig gått i deras skor.
Bed för dem.... för en ny Gudomlig frihet. Ingvar