05 september 2016

Att jobba okonventionellt, ta risker, bryta mark, ......= att multiplicera oss

Jag fortsätter på temet Att jobba okonventionellt, ta risker, bryta mark .... 

På 1990-2000 talet jobbade vi mycket med stads-mission i Kolkata, Indien. Under den tiden hörde vi kommentaren: Missionsarbetet är nu: Gloriously out of Control.

Första reaktionen man fick var: Hjälp, vad händer då? Men så kom det fram att man inte längre såg någon individ som hade kapacitet att styra allt som nu hände i stan. Nu växer det så snabbt att bara Gud själv kan leda Guds rikes utbredning i Kolkata. 

Missförstå mig inte: Gud är ordningens Gud, och ingen såg att oreda eller oenighet var lösningen. Bara att nu är det Gud själv som kan leda allt som händer. Vi såg detta hända också i Dhaka på 1980 talet.
Mission är multiplikation. Nya folkgrupper hör evangeliet, nya församlingar växer fram och även föds nya missionsrörelser. Detta är en naturlig Guds-Rikes utveckling. Jag gläds att se hur Gud dessa dagar tänder många att vara andliga föräldrar:
   a) för individer som föds in i Guds rike, 
   b) för nya församlingar som grundas
   c) och även för nya missionsrörelser som växer fram. 

Vi har jobbat i många sammanhang där vi sett Guds rike växa genom multiplikation. Också med nya missionsrörelser. Utmaningen är att också etablerade gamla missionsrörelser kan föda fram många nya missionsrörelser. Tillsammans kan vi i harmoni blomma och sprida Guds underbara väldoft över denna sargade jord... under Guds ledning. Ingvar