15 november 2016

Välkomnade invandrare.

Idag har Anna och jag varit till Immigration och fått vårt 1 årsvisum. Även om vi hade alla papper känner man av hur det är att vara ”invandrare”. Man vet inte hur man kommer att bli behandlad. Vi har under åren haft både besvärliga tjänstemän framför oss men också de som varit tillmötesgående och hjälpsamma. Inte förrän stämpel sitter i passet och i arbetsboken ..... vet man inte vad de tänker göra.

Idag behandlade regerings tjänstepersonalen oss med största vänlighet. Inte en fråga. Man fick känslan av att de tror de gör en ”merit” genom att ge oss visum. Så enormt trevliga och tillmötesgående. I Thailand har missionärer en stor Good Will och ”ära”.

Vår arbetsbeskrivning är: Missionär. Att predika evangelium och undervisa den kristna religionen. Tack Jesus för uppdraget du och de Thailändska myndigheterna gett oss. Och Tack kära Thailändare att ni välkomnar oss.

Vi gick ut ur Thai Immigration idag tacksamma för Guds kallelse och människors välvilja. Hoppas och ber att invandrare till Sverige känner samma välkommande. Ingvar