04 februari 2017

Helgarbete...och Ed.

Vi är ganska många dessa dagar som kan brottas med .... vår arbetsvecka. Vi pastorer och missionärer är ju helgarbetare. När man har barn i skolan kan det vara tufft att jobba helger, men när man har vuxna barn är det lättare.  
Även i mission som ung missionär kan det bli så att man har kontorstid måndag-fredag och man vill ha helgen med familjen och koppla av.

Hur löser man detta? Det är ju på helgen man möter församlingen.

Vilken förmån det är att älska både Gud och församlingen. Och Gud i sin visdom kan hjälpa oss även på detta området. 

Idag åker vi till Ed. Har gudstjänst i Missionskyrkan där i morgon förmiddag. Ser framemot att möta många släkt och vänner som har stått med oss i missions arbetet sedan vi gifte oss 1972.

Hoppas möta många där som inte har tagit helgledigt från församlingen ... denna helg. Och som fortfarande är brinnande för Mission och inte pensionerat sig från tjänst i Guds rike. Vi är ganska många som vuxit upp i Ed och som nu på olika sätt är Pastorer och Missionärer.  

Ha en bra helg. Ingvar.

PS Jag har full förståelse för situationen när man förväntas jobba både under veckan och under helgen. Men ....  jag tror också att Gud kan ge oss visdom hur vi kan älska både Gud och församlingen på ett Guda-harmoniskt sätt.