05 juni 2018

Helande i Familjer

Rose och jag har idag filat på konstitutionen till stiftelsen Child Safe Communities, Thailand alltså den lokala motsvarigheten till Child Safe, Sverige. Det är roligt att arbeta med tänkande kreativa människor, som inte bara gör ett jobb för att de får lön, utan för att de har passion och är ett med visionen och gärna vågar utveckla.
Våra praktikanter fick idag representera Child Safe på ett regeringens möte mot Human Trafficking.Familjerna
Några dagar har vi varit decimerade på grund av familje situationer. Men familjerna är viktiga, jag ser inte det som en förlust när de måste vara borta från arbetet för de investerar i Guds Rike. Två av våra medarbetare leder  var sina familjer genom ett djupare lärjungaskap eller 'Friskvård för själen' och  vi får rapporter om att Gud gör under. Att avgudastatyer kastas ut och att fruktan ger vika och försoning där det varit åratal av trasiga relationer.

Helande i Familjer

Vi har så glada över att få se familjer förenas. Det händer så mycket gott hos dessa som räddats. Och jag älskar att lyssna in på berättelserna om liv som återupprättas. En  ung tjej som regelbundet slogs brutalt av en mentalsjuk släkting som kombinerade sin psykmedicin med alkohol och blev helt galen titt som tätt. Efter flera besök och förbön av en gammal man som på äldre dagar fått hjälp att rätta till sitt liv, så har han blivit fri från alkoholen och är snäll som ett lamm, och hemmet är förvandlat.
Det blir som ringar på vattnet.
Läste just en polisrapport från Pattaya om en 14 årig tjej från Ubon som lurats av en 17 åring att sälja sin kropp.  Efter att 14-åringen flytt hem följde 17 åriga tjejen efter och försökte tvinga henne att komma tillbaka. Då hon vägrade tog hon med sig flera andra unga flickor.
Nu blir 17 åringen dömd för hon har sålt/lurat yngre tjejer. Det är tyvärr alltför lätt här, det är därför vi jobbar på att familjerna ska skydda sina barn och ungdomar.


Vår egen familj
På söndag eftermiddag tog vi en vilopaus och drabbades helt plötsligt så starkt av längtan efter barn och barnbarnen.  Vi har väl en biologisk klocka inombords, som säger att : nu är tiden för barn och barnbarn när sommaren är som vackrast. 

                         Dessa kort var när de var 18 år och tog Studenten i Penang.
                       
Men i år åker vi hem sent för att kunna vara hemma augusti-september. Vi är ju begränsade till 72 dagar och får ta dem när det går att också möta församlingarna.

Tack för alla förböner och för ekonomiskt stöd för både oss och för arbetet.
Kram
Anna