04 februari 2019

Några måndagstankar från Ubon-Pakse

                                        

Mission är som en bro. Vi blir utsända långtid eller korttid för att nå fram till människor med olika typer av ”förnödenheter” till Ande, Kropp och Själ. Vi gläds över besökare som kommer hit, att vi kan vara här, men framför allt att de nationella blir tända. 

Ett är säkert: Här i Isaan och södra Laos behövs alla gåvor, alla talanger, alla insatser och alla arbetare till skörden här. Välkommen.

Några reflektioner:

1.  Vi vill göra något av värde. Men vi måste också våga vara något av värde, mitt bland folket. Det behövs båda för att vi skall bli ett en levande förebilder.

2.  Vi vill inte bara träna de lokal så de kan hjälpa oss i "våra" projekt eller att de bara växer till själva. Nej det viktigaste är att vi vågar träna dem så de i sin tur tränar andra. Vi bygger inte monument utan rörelser mitt i samhället.

När Drottning Sylvia fyllde 75 års i dec 2018 sas det många gånger att hon var en Eldsjäl. Vi tror att Drottning Sylvias iver att hjälpa de svaga kommer att tända många fler att följa hennes fina exempel. Vår bön är att vi också här i Ubon-Pakse kan vara eldsjälar, så de nationella blir ”tända” och i sin tur tänder nya ”eldsjälar”.
                                     
Vi är så tacksamma för våra underbara heltända medarbetarna, som Gud sänt till oss.                                                                             

Församlingen Streams of Grace har nu bibel samlingar på fredagar kväll och på söndag förmiddag Gudstjänst. 

Välkommen om du kan komma och va med, annars välkommen att be för denna nya Baby-stadsförsamling. Vi behöver fler underhållare. Välkommen att stödja pionjärarbetare och hyra av en central lokal.

Ha en bra vintervecka. Ingvar (Fred)