26 februari 2019

Vi fortsätter att plantera 'äppelträd'...

Det är så mycket som rör sig i världen och media gör allt lätt tillgängligt. Man vill hålla sig upp daterad samtidigt som det gäller att bevara hjärtat- inte utveckla ett teflon hjärta. 
Vi följer utvecklingen i Sverige - avvaktande och bedjande.
Samtidigt står vi i en ständigt utmanande rörelse här i Ubon.
De tre projekten plus nu den nya lilla församlingen, gör livet extra spännande.

I natt turades vi om i vår sömnlöshet. Det finns ju ett läge i landet med under strömmar och mycket står och väger. Vi försöker tolka men det är svårt för icke Thai. Däremot har vi vänner som håller oss underrättade,
Vi har pratat krisberedskap. Vad ska förberedas här i arbetet utifall att? Vi har pratat igenom vad är det vi vill ta med oss om vi måste ge oss av snabbt? Att ge oss av är inget vi vill, men ibland hänger det inte på vår vilja utan någons order på högre nivå.

Samtidigt måste livet gå vidare och ‘äppleträdet’ planteras varje dag.                                                                       



                                     

                                     

Child Safe har en beredskap inför skolornas sommarlov om ett par veckor. Den värsta tiden för ungdomarna. Hörde just idag om en tjej 12 år som pressas att vara barnvakt i BKK i ett byggarbetar-läger. Ett högrisk område för övergrepp. Ubon förlorar många av sina tonåringar  under/efter sommarlovet.
2 läger planeras för ungdomarna i riskzonen plus musik undervisning och andra aktiviteter. 
Vuxna hör av sig om deras ungdomar som testar droger, och sista veckan har flera både anhöriga och församlingar hört av sig. Child Safe, HJÄLP!  
Idag har 1 av CSC teamen varit i en skola vid gränsen, där vi har ett par ‘små’ hörselskadade elever. Lärarna ville att alla barnen skulle känna till sina rättigheter till trygghet. 
Det andra teamet har varit runt i hemmen och pratar med anhöriga och barnen  i ett område som drabbades av en pedofils ‘grooming’ för drygt ett år sedan. 
                                  
Tree of Life håller på att avsluta en längre träning av medlemmar i en församling. 2 lärlingar kommer att få sitt lärlings brev men mycket pågår ute i byarna runt om Ubon och Lamphuang kör sin gamla MC nästan dagligen långa sträckor för att ‘lappa ihop’ de trasiga. Aj. Jeet har börjat jobba ihop med henne och det känns väldigt bra.        
  
Imorgon samlar vi Pionjärarbetarna från provinsen och det brukar vara en höjdpunkt i månaden.
Den lilla församlingen Streams of Grace har ca 15-20 vuxna och cq 10 barn. I söndags hade Aj. Jeet söndagskola med barnen. 

Och vi då! Ingvar och jag finns där i kulisserna, som mentorer och morfar-mormor roll. När man vill har stöd och önskar att vi hjälper med olika problem eller utvecklingsfrågor så finns vi där.
Mest av allt försöker vi skapa en Guds Rikes kultur av respekt, kärlek, nåd men också sanning. 

Ingvar jobbar en hel del med sponsrings frågor och kontakterna mot Sverige. Jag med överblick på bokföringen och personal omsorgen. 
 

Vi är väldigt glada för Aj Boy (Pongsit) och Aj. Jeet (Amphai) som är duktiga att undervisa och även backar upp med personal omsorgen. Det har blivit en lättnad för Ingvar och mig och de smälter in i gänget här.
Kram på er
Anna