31 augusti 2019

Min Vardag

När man slår upp ögonen på morgonen så är det bäst att först vända blicken mot Jesus, se in i verkligheten själv…Sedan när man svänger benen över sängkanten, först landa på klippan Kristus. För sedan sätter dagen fart och i ett vips har kvällen kommit och man är förundrad över vart den tog vägen.

Igår var en sådan dag. Jag gick tidigt till centrat för jag ville ha lite extra tid i lugn och ro. Sedan fylldes centrat kl 10:00 med sång, bön och delgivning.                                                               
Vi delade upp oss och 4 av oss fortsatte mer strategisk förbön i ‘’övre salen’’ för Ubon för Thailand. Vid 13.00 gick det över till rådgivning av en ny frälst kvinna som kämpat med mycket mörker och hopplöshet i veckan som gott. Det verkade finnas ett samband med att hennes mamma offrade till de dödas andar å hennes vägnar, med att hon kämpade med tankar att överge familjen, tankar av hopplöshet etc. Plötsligt bröt ljuset igenom. 

Under tiden hade CSC teamet planerings samling och återrapportering från skolor man varit i, och enskilda ungdomars situation. Så samlades vi allihop till gemensam lunch. För min del gick resten av em åt till finansiell rådgivning till kyrkans kassör och sedan med Rose CSC. 

En stund av member care av Tree of Life’s medarbetare, som har haft lite för mycket under en tid, och behöver tid av återhämtning. Hur sätter man gränser när behoven är enorma? Så många människor som vill komma ut i frihet.  

Jag hade precis åkt hem för en liten paus, innan kvälls bibelstudiet skulle börja, så får jag meddelande om att Child Safe teamet, Rose, Fang och Tar ryckt ut akut för en tjej som tagit skydd hos en ledare i en by ca 4 mil utanför stan. Rose i hastigheten fick ta med sig alla hennes tre barn. 

Ingvar och Jom ledde bibelstudiet och under tiden håller vi också ett öga på telefonen. Behöver teamet förstärkning? Till slut avslutar vi bibelstudiet en halv timma i förtid för Ingvar och Jom måste åka till där insatsen skedde. Innan midnatt vet vi att tjejen är ‘safe’. Att mamman behöver stärkas för att våga vittna. Polis rapporten är gjord, läkarundersökning av tjejen är delvis klar. Fang, Tar och Rose delar på uppdraget. Någon stöttar mamman, en stöttar tjejen och Tar kör bilen. 
Här rapporterar mamman och dottern till Polisen vad som hänt, med uppbackning av Child Safe.

Vi konstaterar att våra fina medarbetare, är mycket duktiga och ...... tenderar att jobba för mycket. Dom brinner för barnens rätt till trygghet.

Anna