05 december 2019

Jul, tomtens födelsedag eller....?

Igår var vi 12-13 personer till stadsdelen Tha Bor här i Ubon. och hade  en utomhus julfirande. Tha Bor var en hårt drabbad statsdel under översvämningen i höst. De flesta var tvungna att fly sina hem. De behöver materiell hjälp, men många är fattiga, sjuka och modlösa. Återuppbyggnaden går sakta.

De säger: ”Ni är de enda som kommit för att hjälpa oss”. Och de är så tacksamma.  



Igår kväll hade vi julfirande i Tha Bor. Mer än 95 personer kom. Medan allt förberedes gick Anna och jag runt i hemmen. Deras berättelser är fruktansvärda. Och när vi sa: Kan vi be för er, fick vi frågor som: Vad är bön? Vem är Jesus? Vad är frid? Och frågorna är inte pga att vi använder fel språk.  

De flesta tror att Jul är tomtens födelsedag. Och att kristendom är en annan religion med ytterligare regler och mer måsten. Så att berätta om The meaning of Christmas, om Jesus och nådens evangelium är något helt nytt.







Det är lätt gjort i sjukvård, skolan och även i Kyrka och Mission att fastna i Institutioner eller på kontor. Men fortfarande gäller Jesu ord: ”Gå för den skulle ut……. och gör lärjungar….”

Det verkade som de flesta av dessa 95 personer igår fick de goda nyheterna om Jesus och nåden, för första gången. Nästa steg är nu att bygga lärjungar. Vi missionärer går ut men de mest effektiva är Nationella pionjärarbetare. Bed med oss om mer arbetare till Ubon-Pakse.   

Ingvar (Fred)