09 juni 2020

Vågar vi möta de som inte har mat-på-bordet?

I olika kulturer uppför man sig olika om det blir en kris och man inte har ”mat-på-bordet”. Det finns många sätt att bedöva, blunda eller hantera hur man möter medmänniskor i nöd. Vi uppskattar verkligen våra medarbetare i CHILD SAFE and Streams of Grace församlingen:
1. ....som hela tiden går ut till människor i nöd
2. ....som lyssnar på alla, även barnen.
  3. ....som lider med dem.

Många fattiga har redan så stora skulder att man inte vet hur man skall ordna upp sina transporter, betala sina hyror eller ha mat-på-bordet. CHILD SAFE och Streams of Grace Församlingen hjälper familjer-i-nöd att inte tvinga barn och tonåringar att ”fixa” familjernas ekonomiska problem genom att som 12-13-14 åring börja jobba.
Anna och jag (Ingvar) lär oss hela tiden från de nationella. Vi har fått många Learning Experiences efter att varit på plats i många katastrofer. Men alla katastrofer är olika, så varje gång lär vi oss mer från våra nationella medarbetare.


En sak är säker: Om vi flyr i dåliga tider när människor lider …. kan vi inte jobba tillsammans i goda tider. CHILD SAFE personalen och Streams of Grace församlingen är helt fantastiska att möta människor …. även nu mitt i denna kris. Ingvar(Fred)