19 juli 2020

All trösts Gud

Uj uj uj ….. så mycket händer här att vi inte hinner rapportera allt. Här kommer några glimtar. Idag predikade jag i Streams of Grace Church om All trösts Gud:
Även om jag vandrar i dödsskuggans dal fruktar jag inget ont, för du är med mig. Din käpp och stav, de tröstar mig. Ps 23:4
Han tröstar oss i all vår nöd så att vi kan trösta dem som är i nöd 
 med den tröst vi själva får av Gud. 2 Cor 1:4
Om vi blir tröstade, är det för att ni ska få den tröst 
som ger kraft att uthålligt bära samma lidanden som vi. 2 Cor 1:6

Många här i Laos och Isaan kämpar hårt och ……. behöver tröst och uppmuntran. Våra Thai och Lao medarbetare är mycket duktiga, och verkligen ger tröst och mod till folk i nöd. 

Skolorna har börjat, men eftersom klasserna är stora delar man upp så halva klassen kommer en dag och den andra hälften nästa dag. 

När rapporter kommer in, agerar Child Safe med att besöka de utsatta. I vissa fall kan vi agera snabbt och i andra situationer måste vi först ha CPP (Child Protection Policies) klasser för att kunna informera om vad som är barnens bästa och vad det står i FN:s Barnkonvention (2 september 1990) som också Thailand och Laos har signerat.



Turism utifrån är nu noll. Bara några diplomater kommer in i Thailand och Laos. I Laos och i Isaan är det nu många som lånar pengar för att ha mat på bordet. Att då sända barnen till skolan är tufft.

Vi har också flyttat här i Ubon och hyr nu ett billigare hus ... men med större trädgård. Vi vill öppna upp för människor som är arbetslösa att ha Kitchen Garden här.

Streams of Grace kyrkan växer. Tyvärr saknas en del till kameran så vi kunde inte i fredags och i söndags sända ut Facebook Live sändningar. Lägger på några bilder från fre-lör-sön. Helgen har varit fanastisk.





                                                                                     

Önskar er en bra vecka med …… mycket tröst från Gud som ni kan ge vidare till andra.
Ingvar(Fred)