23 augusti 2020

Start with Why.

Jag har åter fastnat för Simon Sineks påstående: Start with Why.                                                                            

                     

Det är så lätt med åren att fastna i allt vad man själv gjort och gör. Nu under Corona tider lyfter vi alla lätt fram den gamla goda tiden. Även om alla tror att vi inte kommer tillbaka till Det Normala så kan vi bli rädda för det Nya Normala

Men kära vänner, nu är det dags att: Våga söka Guds vilja hur vi i det Nya Normala skall missionera och ha församlingsgemenskapen.

Vi är tacksamma att vi åren 2012-2013 upplevde att Gud ledde oss till pionjärområdet Ubon-Pakse. Vi hamnade här inte pga allt vi kan och vet. Inte heller pga av våra missionsmetoder. Men pga att JESUS har lett oss.

Som ledare kan vi lyfta fram allt vi själva gör. Vi vill då själva ha äran.                               Och andra känner sig då värdelösa.

   Men mycket bättre är att vi som ledare lyfter fram andra och berättar vad Gud gör i och runt dem. Vi leder andra.  Låter dem växa och ”skina”.

Vår glädje är att se hur Gud verkar i andra och vi bli vittnen av Hans mäktiga gärningar. 

Vi såg tidigt i Ubon: Ett Skepp kommer lastat med ungdomar. Nu inför Sverigeresan är uppdraget: Ett skepp kommer fullastat med Guds TRO, Guds HOPP och Guds KÄRLEK till barn och barnbarn, församlingar och vänner.

Ha en välsignad helg. Ingvar (Fred)