14 december 2020

Församlingen 2 År och Julfirande.

Vi och våra medarbetare här i Ubon-Pakse har alltid uppmuntrats av att få besök. Besökare ger inspiration in i arbetet, som är tufft här i Isaan och Laos. Laos arbetarna känner sig inne låsta. Vanligtvis åker de till Thailand för hälsovård och handlar. Våra medarbetare brukar komma över för till Ubon gemenskap, uppmuntran och uppbyggelse. Thailand och Laos bevakar nu gränserna mycket hårt för att inte få in någon Covid-19 smitta. Men därmed kommer inte heller ”turist-pengar” i, som många lever av.

Flera som kommer in i Ubon Music Café och in i Streams of Grace Kyrkan går raka spåret till gratis hörnan av Kaffe, Tea, Milo och Mama Noodle soppa. Många har nu svårt att ha ”mat på bordet”.

Mitt i detta jobbar Child Safe mycket medvetet. Man har klasser men också följer upp de i riskzonen. Ibland är det kvällsutryckning.  

Myndigheterna och Child Safe hjälper en utsatt flicka. 

Kyrkan Streams of Grace har nu också mycket arbete. Modlöshet och t.o.m  ungdomar som gör självmordsförsök. En kille, som ”ligger-på-våra-hjärtan” vaknade i förra veckan upp efter ett självmordsförsök och …… han var glad han levde. (Obs han finns inte med på något kort).

                                          Musiken lyfter.

                                    De hjälper varandra

                                 En del kämpar 

Församlingen Streams of Grace hade i går 2 årsfirande och julfirande. Mer än 60 personer kom och vi gladdes av en varm och fin gemenskap med Gud och människor.
Under gudstjänsten kom flera fram och målades på denna tavla.







Ikväll börjar runt 20 talet med Carolling (besöker hemmen och sjunger julsånger) i 8 hem. Anna och Pan har bakat brownies och kakor till dem och jag åkte till MAKRO och köpte frukt och godis. 

Vi gör allt vi kan för att berätta att Julen inte är Tomtens födelsedag utan JESU födelsedag.

Ha en bra adventstid. Nu behövs det Glada budskapet till vår jord, 

                                                       mer än någonsin.

Missions hälsningar från Ingvar (Fred)