30 januari 2021

Skapande Glädje

Under dessa Corona tider har vi fått ett uppdrag här i Isaan och södra Laos att inspirera till kreativitet. Sedan juli 2020 hyr vi ett billigare hus här i Ubon (2.000 kr i månaden) och husägaren ger oss möjlighet att gratis använda 3 intilliggande tomter som tidigare bara hade buskage.


Gud sände till oss en mycket energisk man Khun Nah som älska trädgård och han har förvandlat buskage till en underbar trädgård med blommor, grönsaker och fruktträd. Jag har också byggt en fontän. 

                                            

Skapande glädje i Coronatider gäller inte minst barn och ungdomar. De har dessa tuffa tider lätt att ger upp. Vi hör många fall där barnen skall läsa hemma "on-line" men de har inget internet, ingen dator och ingen studie-ro i hemmet. Så de försöker att få tiden att gå med att spela spel på mobilen.

Idag kom församlingens barn-timma till vår trädgård som ligger 130 meter från kyrkan. Och, de stortrivdes bland alla vackra växter. De planterade också några plantor som de nu skall vattna och ….. se vad det blir.

Ja Khun Nah inspirerar oss alla med sin skapar glädje. Flera grannar börjar nu vårda sina trädgårdar. Bakning och musik är också en stor källa till skapande glädje. Ber många som nu kämpar ekonomiskt skall bli kreativa i att hitta arbete.

Syskonhälsningar Ingvar(Fred)