27 november 2021

Uppgradering och utveckling

                     Först önskar vi er en underbar Advent och Jultid 2021. 

Child Safe Communities, i Ubon-Pakse har under 7 år hyrt ett Community (Training) Centre på Soi 11 Chayangkun Road i Ubon.

                                     

    
För att nu bli ännu mer effektiva flyttade vi 1 november till ett annat hus med månads hyra på 1.800kr nära Ubon Music Café och Kyrkan. Detta är en uppgradering och utveckling av arbetet på flera sätt.

Tonåringar och vuxna har hjälp till att flytta Centrat och ,,, nu målas muren så hela samhället ser att barn/tonåringar behöver trygghet. Allt detta för att vi bättre och bättre skall va mitt ute bland folket … i deras värld. De vi jobbar med, lever i en fruktansvärd värld, så de behöver allt stöd de kan få, för att inte ger upp.      

       

Trycket nu i pandemin är hårdare än vanligt att barnen i 14-16 års ålder skall sluta skolan, ta dåliga jobb och stödja familjen ekonomiskt.

Nu öppnas skolorna upp så sakta, men många yngre elever lever i fruktan att bli smittade. En mamma berättade att hennes son går till skolan men i hans klass på 40 elever kommer bara 5 till skolan.

Äldre elever 15-17 år lever i fruktan att de nu inte kommer att klara proven. En tjej försökte ta sitt liv. En kille måste till sjukhuset för att han hade svåra stress symptom. Fick medicin mot panik ångest.

Vi är glada för en helt underbar personal som gör allt de kan. Här i måndags (på deras lediga dag) var flera av dem ute och hjälpte barn/tonåringar i kris. En kille kunde inte andas och en av vår personal tog honom snabbt till 2 sjukhus. Flera faktorer förorsakade hans panik. Nu mår han bättre.

Kolla regelbundet: https://www.facebook.com/CHILD-Safe-Communities-in-Ubon-Pakse-1578129812512150

Bilderna får tala för sig.

Ingvar(Fred)