13 september 2023

Bolla

Mission är en spännande levande rörelse där vi alltid kan lära oss något nytt .... hela livet. Vi ser i Bibeln hur Jesus inte gjorde en manual som han "körde" efter. Nej, inför varje nytt uppdrag lyssnade han alltid vad Fadern sa och lät Fadern göra jobbet. 

                                               
Herre, du ska ge oss frid,
  •                                           för allt som vi har uträttat
  •                                      har du utfört åt oss. Jes 26:12

  • Vi behöver stå till förfogande och ha bra hjälpmedel, men vi själva eller våra hjälpmedel får aldrig bli fokus. Vår Prioritering måste alltid va Guds egen närvaro som alltid och på varje plats kan förändrar mörker till ljus. Så var det för Jesus, de första lärjungarna och samma är det för oss 2023.  
     
    TACK ni som kom (och ni som ville komma med men inte kunde) i söndags till Sida-Vid-Sidas samtalsdag i Vintrosa. Vi hade en mycket givande och uppmuntrande eftermiddag tillsammans i visionerande och lärande. Mycket bra dag.

    För att Mission skall va kreativt och levande behöver vi hela livet lyssna in vad Gud och medmänniskor säger. Och tillsammans berätta vad Gud gör mitt bland oss. Även om vi varit missionärer i 51 år, är vi lärjungar och tillsammans lyssnar in Guds och medmänniskors tilltal. Tarren väckte oss ofta på Elida med orden:                                        Han väcker varje morgon mitt öra,
  •         väcker det till att lyssna som lärjunge. Jes 50:4b
  •   
    1. Vi lär oss på Jobbet. In-Service-Training. När vi tjänar mitt bland folket får vi in-service-traning som ger oss liv och en rörelse framåt.

    2. I den Lokal kyrkan. Vi möttes i Betel Vintrosa och ..... Guds närvaro i den lokala församlingen välsignar alltid speciellt. Öppen Kyrkan med dess Mission. 
    I söndags bollade vi olika arbetssätt. Bl a hur funkar arbetet när det blir Institutions baserat och hur funkar det när det blir samhällsbaserat. Men en öppen kyrka och öppna projekt. 

    Under lördag-söndag va vi med Fornåsa Betelförsaming på deras församlingshelg. Lärorikt och uppmuntrande. TACK kära vänner för gemenskapen.

    3. I klassrummet. Bibelskolor är bra
    4. Gud kan också tala till oss på Missionskontor och pastorsexpeditioner. 

    Vi ser oss mer och mer som Andliga föräldrar. Ja som Omsorgs-missionärer, som behövs mer än någonsin. Vi vinna genom att demonstrera Guds utgivande kärlek.  

    Ha en bra vecka. Kolla några kort.