02 oktober 2023

Streams of Grace Church Ubon snart 5 år

Att vara del av en växande församling som strax fyller 5 år är väldigt spännande. Nu har jag varit tillbaka i Thailand över 2 söndagar. Jag sa förra söndagen att lokalen är full till bristningsgränsen.

Imorse när jag kom till kyrkan var stolarna satta tätare än någonsin. I påfyllnads rummet och i  kafe´et satt folk på varenda stol. Det lilla köket som sköter kyrk lunchen (inte kyrkkaffe) måste vi nu snabbt byta till någon större lämplig yta. 

Ingen klagar att det är trångt eller varmt. Det är så mycket glädje i den stora församlingen, i gudstjänsten och i gemenskapen. Vad som gör mig väldigt varm om hjärtat är att här är alla värdefulla och man umgås över generationsgränser, social status och hudfärg etc. Det är en smak av Guds rikes atmosfär.





Idag FIRADE vi nattvard i gudstjänsten och alla barnen var med. Alla köade fram till  pastor Boy som bröt den jättestora brödkakan och gav till alla som tror på Jesus. Glädjen var så påtaglig.

 

Idag var det dop klass då 15 har anmält sig varav flera är ungdomar.
Efter den var det bibel samtal för de nyfrälsta. Under tiden hänger många kvar i kaféet och ingen vill gå hem. 

Mat som blir över går till dem som kämpar mest. Vi har ett Klädskåp där några lämnar in kläder och de som andra kan plocka vad de behöver. Samtal och förbönshjälp pågår i ett annat rum för dem som behöver få hjälp med sina trasiga hjärtan. Ett gäng av unga sitter runt pianot och en gitarr jammar. 

I kaféet mumsas det på godsaker från bageriet som är en plats och en del i upprättande av  människoliv. I vartenda hörn av lokalen är det liv och rörelse.
Några ord som symboliserar Streams of Grace församlingen:

Familj, värme, glädje, tillväxt, tillsammans, tillhörighet, holistisk omsorg, lovsång, gudsnärvaro, skapande, helande…
Önskar att ni kunde komma och vara med oss och känna ……
Kram Anna










PS 
Bed med oss om större lokaler.