22 oktober 2008

Ny landsstigning 100 år senare, minus 13 dagar

Om 14 dagar är det 100 år sedan första EFK missionären CE Sjögren landsteg i Kolkata. Han åkte vidare till Mumbai och Pune, där han dog efter 2 år.

Häromdagen landsteg vi (Berndt-Åke Ottosson, Owe Anbäcken och jag) på Hogly flodens strand. Vi var på väg till järnvägsbarnen på Howrah Järnvägsstation på västra stranden.

Man blir tacksam för dem som gått före med sina landstigningar, samtidigt som man får en stark utmanade att själv våga ta nya landstigningar in på ”nya stränder”. De behövs för att nå nya människor i nya generationer.

Att nu skriva detta från 42 Jail Road här i Gorakhpur känns verkligen speciellt. Hur många har bott och arbetet i denna byggnad, sedan Frank & Signe Renström flyttade hit mars 1937? Han hade en ny missionsmetod. Om väggarna kunde tala!

Vi har mycket att lära från gamla ”landstigningar”. Den moderna missionens fader William Carey, landsteg på Hogly floden strand 9e januari 1793 med motot: "Vänta stora ting av Gud och våga stora ting för Gud". Nya missionslandstigningar är spännande! Ingvar