26 december 2008

Låt oss gå ut med vittnesbördet och se...

Att komma till Betlehem, möta Jesus och få del av Livets bröd – det är fantastiskt. Vi hade en fin julafton i Omkoi tillsammans med ett 70 tal karenbarn. I all enkelhet, men innerlig tillbedjan fick vi en underbar julafton tillsammans med dessa Karener inför Jesus.

Men när man i Betlehem haft Jesusmötet blir det naturligt att gå ut till andra med detta budskap. Nu har Immanuel (= Gud med oss), blivit verklighet.

Årets Annandag Jul som vi firar till minne av alla martyrer (grekiska =vittnen) har varit intressant för oss. Vi vaknade upp i Omkoi. Åkte till Mae Sariang där vi besökte en Karen Pastor och hans fru, en australiensisk missionär, en Thai pastorsfamilj och en engelsk missionär. Sedan åkte vi hem till Chiang Mai och firade en av våra Thai medarbetare, som idag fyller 38 år. Så kom också mer tråkiga nyheter om att nykristna lider i Laos.

Man fylls av tacksamhet att ”Gud med oss” är så verklig när man mött Jesus, att inget kan stoppa det glada budskapet att nå ut till andra. Julen och mission hör verkligen ihop. Ingvar