22 december 2008

Låt oss nu gå till brödhuset och se.....

Inför julen 2008 fanns flera val för oss att hitta årets Jul-”brödhus” = Bethlehem. Helst skulle vi vilja hitta det i Sverige tillsammans men våra barn, svärson och barnbarn. Men vi valde vår väl beprövade viloplats i Pai. Men ack ack ack…. där fanns inte plats i härbärget. Då valde vi Omkoi. Här finns plats längst Omkoi älven, som rinner från de kristna uppströms. De har upplevt mycket av Guds härlighet och nu låter de det ”rinner ner” mot oss och de torra Thailändska slättområden. I går på gudstjänsten uppströms blev tonvikten inte härligheten högt där uppe, utan: ”Är våra rötter rotade i Gud?” Utan rötter, ingen frukt.

Brödhus för oss Julen 08 är att få tid att själva äta färsk mat från himmelen. Vi läser böcker (flera samtidigt) vandrar med Lukas (Mariam och Phils Labrador) och … förundras över att vattnet i älven inte tar slut. Vi tar emot det och …. släpper det vidare till dig. I detta brödhuset finns Jesus och han har god färsk mat för oss…även i dessa tider med massa jobb och kristider.

Nej nu är det dags att fika. Det finns ett bra fik här i Betlehem med gott saffransbröd som ängel Anna bakat av saffran från våra änglabarn i Sverige. Pepparkakor från Ikea, Singapore som våra änglavänner handlat för oss. Och se ….. vattnet vid Brödhustet här i Omkoi rinner fortfarande. Ingvar