14 januari 2009

Livets Festival

Då och då är det underbart att komma tillsammans och njuta av en stor, äkta, god och hängiven kristen storsamling. När jag växte upp fanns det då och då sådana högtidsdagar. Då kom tillresande talare, bra sångare, mycket folk och det var kaffe servering.

Här i Chiang Mai hade vi under helgen som gick: Livets Festival (Festival of Life). Efter flera år kom nu kyrkorna i norra Thailand tillsammans - och det var helt fantstiskt. Under 3 dagar deltog mellan 12.000-15.000 personer varje kväll. Hillsongs från Australien och Joyce Meyer från USA var otroligt duktiga. De sjöng och talade från ett öppet och uppriktigt hjärta. Guds närvaro var påtaglig och JESUS var upphöjd.

Visst kan vi diskutera alla plus och minus med stora evangelisations och helandekampanjer i olika missionsländer, men ……. det finns nu många tecken på att stora ”Celebrations” (ett lexikon säger = lovprisande) i missionsländerna ger goda resultat:
a) Där får de få kristna stor uppmuntran i sin tro och Guds rike växer.
b) Där får de icke kristna se Guds Rike i funktion och känna en försmak av Guds närvaro. Det blir en andlig proklamation i samhället som öppnar dörrar.
”Jag har en dröm”(som Martin Luther King) att se många musiker sprida evangelium i missionsländerna i Asien. Musik med Jesus i centrum öppnar dörrar, också hjärtedörrar. Ingvar