21 januari 2009

Kameror Rullar!

Igår kväll följde Owe Anbäcken, Anna och jag (plus hela världen) Barak Obamas installation som USAs 44e president. Det var intressant att ”va med” – tack vare kameror, och inte minst få ta del av entusiasmen, målmedvetenheten, hoppet, förändringen och mycket annat som den mannen utstrålar. Man somnande verkligen inte när han talade, även om klockan för oss här var över midnatt.
Intressant att se hur han vågar var kristen på jobbet, även när hela världen har ögonen på honom och han vet att det finnas 1.000-tals åsikter om allt han säger och gör.

Obamas väg till Vita Huset är en inspiration för oss alla. Vår bakgrund behöver inte stoppa oss. Ett är säkert: Han är en stark personlighet som kan samarbete med andra och .... han räknar med Guds hjälp i jobbet.

Visst utmanar det oss alla att våga va kristen på jobbet, i vardagen och även framför kamerorna. Hur många kommer idag att se och höra mig med förväntan att få entusiasm, målmedvetenhet, hopp, förändring och mycket annat?

Många (osynliga) kameror rullar just nu, även runt mig. Vi alla kan inspirera andra som just nu noga kollar oss, så människor kan förvandlas, samhällen förändras och Guds rike kan växa... mycket snabbare. Tagning pågår! Ingvar