03 februari 2009

vi går blogg rond



Det känns som mycket hänt sedan vi gick ronden sist.  Idag har vi delat upp ronden i specialistområden som är involverade.
 
Neurologiskt: är pappa så gott som frikänd, bandage och stygn är borta från huvudet.
Pappas ord i morse: Det känns som jag har fått hjärnan tillbaka! 
Öron, näsa, hals: Läkaren kikade i öron och såg att där fanns blod bakom trumhinnorna, mest på höger sida. Sista 2 dagarna en markant förbättring av hörseln. Vi behöver inte ropa längre.
Ögon: Pappas fokus är tillbaka till det normala.
Plastik: Nästamponader borttagna, och näsryggen höll! Gommen har klarat sig tack vare flytande kost.
Intern Medicin: Lunginflammationen är nu över.
Ortoped: Vi har nu tittat på nya CT bilder av bäckenet.  Vänster sida är fortfarande stabilt med sin enda fraktur.  Höger sida har en t-fraktur i höger höftkam, den har glipa på 5 mm.  Även frakturen nedre bäckenet kvarstår.  Detta gör att höger sida är instabilt.  Därför har pappa ont när han rör sig i sängen.  Bifogar CT bild.  Höger sida behandlas konservativt, dvs ingen operation pga svåra läget.  1 månad till i sängen och troligtvis på sjukhus... INGEN belastning alls på höger sida får ske! Stygnen på pappas finger är tagna idag.  Det ser fint ut.  Höger knä är oförändrat och fortfarande i skena.
Hud: Utslagen efter stödkragen är nu utläkta.
Själen: Något bättre.  Han har nu mera insikt över situationen och vad som hänt.  
Böneämne: Fortfarande att han ska få ro i kropp och själ.  Tålamod.  Att helandet går snabbt! Att Far ska hålla ett vakande öga på bäckenet.Tack för förbön!
Vi är så väldigt tacksamma för den snabba förändringarna vi kan se till det bättre.
Skrivet av (något sömniga) Anna och Ruth