18 december 2009

CPP

De storas värld: Barak Obama säger idag i Köpenhamn: “Vi har inte någon tid att förlora”. ”Jag är inte här för att tala, utan för att agera”. Hoppas de stora från 192 nationer skriver på ikväll på klimatmötet COP15 i Köpenhamn.

Barnens värld: Igår skrev jag här i Chiang Mai på EFK Region Asiens första (CPP) Child Protection Policy. Jag ser flera översättningar till svenska: ”Policy för Barns Säkerhet”, ”Lag om stöd och skydd för barn och unga” ets. I EFKs arbete här Asien skall vi alla, som har med barn att göra, följa denna CPP. Därför går vi ansvariga nu själva före med gott exempel och skriver på först. Det kändes helt underbart att skriva på detta dokument igår.

Många barn är tyvärr utsatta för mycket skadligt i denna vår värld. När de stora förgriper sig på de små så upplever de att: ”Där inne, finns många stängda mörka rum, med många hänglås. Och det värsta är: Någon har stulit och kastat bort nyckeln!” Detta måste stoppas.

I våra världar: Vi alla påverkas i våra olika världar av de stora i världen. ”De minsta och de svaga är mest utsatta och påverkas mest. Jag hoppas Obama gå före och skriver på i kväll - för världens bästa. Troligtvis är det många barn som hoppas att vi kristna ledare går före och skriva på (och följer) våra CPP – för barnens bästa. Ingvar